דרך מהירה ואפקטיבית למצוא תשובות אמיתיות לשאלות הקשות והכואבות, בהשראת טכניקת השאלה
אם אתם מוטרדים מהשאלות הבאות אז הפרק הזה בשבילכם:
“איך יכול להיות שלא ידעתי?”
“הופתעתי כל כך מהפרידה, למרות שהיו קשיים לא חשבתי שנגיע לידי כך.”
” אני מרגישה שחייתי בשקר, כל השנים האלו של אהבה, לאן היא נעלמה?”
” איך יכול להיות שהוא יבגוד בי כך?”
התהיות, ההתנפצות הכואבת של מה שהאמנו בו כל כך הרבה שנים, השאלות המנקרות, כל אלו יכולים להפוך לקרש הקפיצה שלכם להתגברות על הפרידה מהר ובלי משקעים. כאן תוכלו לגלות איך להפוך את השאלות הקשות ביותר לשער לריפוי והתחלה חדשה.
להתגבר על פרידה – קחו במלוא הרצינות את השאלות שלכם
דווקא את אותן שאלות שנאמרות מהכאב הכי גדול כדאי לכם לקחת במלוא הרצינות מאחר והן נובעות מהפנימיות הכי עמוקה בתוככם, הן ביטוי של תבנית הד.נ.א המנטאלי הייחודי שלכם. אותן שאלות הן שביל גישה אל שורש הכאב ומתוך כך אל ריפוי מלא.
להתגבר על פרידה – השאלות הרטוריות
שלב 1
תרשמו את כל השאלות שהכי מציקות לכם, את השאלות הכואבות ביותר, הקנטרניות ביותר, המעצבנות ביותר (תוכלו גם לשלוח ולשתף אותי בהם) ואז תעצרו.
שלב 2
תעצרו, תנשמו עמוק ותשאלו את עצמכם –
האם אני באמת מעוניינ/ת לקבל תשובה על השאלות האלו? לגלות באמת מה קרה? איך בן הזוג שלי הרגיש, מה הוא חשב ומה הביא אותו לפרידה? לגלות מה היו הקשיים בזוגיות? לראות גם את היופי והאהבה שהייתה או לא הייתה?
תשאלו את עצמכם אם אתם באמת שואלים את השאלות או משתמשים בשאלות כדרך לבטא כאב? בדקו אם השאלות נאמרות כשאלות רטוריות הבאות להסביר את מצבכם ועד כמה נפגעתם.
שימו לב שיש אפשרות סבירה שזה בדיוק מה שאתם עושים מאחר וזו דרך נפוצה להתמודד עם פרידה אך זו דרך גרועה להתגבר על פרידה. למעשה איתרתי את דרך השאלות הרטוריות כאחת מדרכי ההתמודדות שיוצרים ומעודדים פרידה כואבת ולא פתורה.
בכך שאתם מתייחסים לשאלות שעולות מתוך הכאב הכי גדול שלכם כשאלות רטוריות, אתם מפספסים את אחת ההזדמנויות החשובות להתגבר על הפרידה בצורה מהירה, יסודית ובלי משקעים.
הנה כמה דוגמאות לאיך לא כדאי לשאול:
” האם הכול היה שקר?” ברור, שאלה רטורית, הכול היה שקר.
” איך לא ידעתי?” נאמר כתלונה על עצמך , איזו נאיבי/ת, איזו מטומטמ/ת הייתי.
“איך יכול להיות שהוא עזב כך פתאום?” נאמר כתלונה ולא כשאלה, בלי עניין אמיתי בבן הזוג ובסיבות האמיתיות שהביאו אותו לעזוב.
איך להתגבר על פרידה – האם התחקיר שלך אמיתי או מדומה?
לכן עליך להחליט לפתוח בתחקיר אמיתי ולשאול את השאלות לעומק מתוך הבנה כנה שאתם לא יודעים הרבה דברים וכעת אתם מוכנים ללמוד.
תחקיר אמיתי מאפשר להתגבר על פרידה מהר ובלי משקעים וכדאי להבדיל אותו מהתחקיר המדומה שמשאיר אותך במקום עם מטען עודף של כעס והאשמות.
בתחקיר המדומה אתם כמו מכונית שמתחפרת יותר ויותר בבוץ, כשהשאלות הם כמו התנעה על ניוטרל שרק עוזרת לכם להתחפר יותר בבוץ הרגשי.
איך להתגבר על הפרידה – התחקיר האמיתי
איך תדעו שהתחקיר אמיתי? התחקיר האמיתי מפחית מיד את רמת הכאב בצורה משמעותית.
זה עובד כל כך מהר שזה נחווה כמו פלא – ברגע שהחשיבה עוברת ממצב של אני יודע ותלונה למצב של שאלה מיד מגיע משב רוח מרענן של תקווה, סקרנות והתלהבות.
” האם הוא אהב אותי באמת? מה קרה לאהבה? מהי אהבה?” נשאל בעניין ומתוך רצון כנה ללמוד ולא מתוך תחושת כאב וייאוש.
תחקיר אמיתי מעביר אותך מהתבוססות ברגשות שליליים כמו עלבון וכעס ליכולת לבדוק את הדברים לעומק ולצאת לדרך חדשה עם הבנות חדשות ואמיתיות יותר.
איך להתגבר על פרידה – טכניקת השאלה
אם אתם מרגישים את הפוטנציאל של תחקיר אמיתי ואתם מעוניינים לגלות אמיתות חדשות על עצמכם, על זוגיות ועל אהבה אני ממליצה במיוחד על טכניקת השאלה שפיתח שי טובלי.
טכניקה השאלה היא טכניקה פשוטה ומהירה, הנמשכת כשעה עד שעה וחצי, ומאפשרת לצאת ממעגל התשובות המוכרות אל תוך חקירה אמיתית בה תוכלו לגלות תובנות חדשות, מפתיעות ומשמעותיות.
הוספת תגובה
יש להתחבר למערכת כדי לכתוב תגובה.